lunes, 23 de enero de 2012

BISCOITO DE... CHOCOLATE!!!

HOXE NO RESTAURANTE COKI,
 PARA DEGUSTAR NA HORA DO VERMUT!!!
TIVEMOS...
UN RIQUÍSIMOOOOOOO
BISCOITO DE CHOCOLATE!!!
QUE FIXERON NA CASA DE LEILÍA: 
JESÚS MARÍA, MARA E COMO NON...
LEILÍA!!!
ANTES DE DEGUSTAR...
OS COCIÑEIR@S TIVERON QUE DIVIDILO EN 23 PORCIÓNS... (IGUAIS!!!)
MIRADE O RESULTADO!!! (NON ESTÁ NADA MAL PARA TAN DURA TAREA...)
POR ÚLTIMO... A DEGUSTAR!!!
MMM... RICO, RICO,
 DELICIOSO!!!
(FORON ALGÚNS DOS COMENTARIOS)
VELAQUÍ VOS DEIXAMOS UN VÍDEO QUE FIXERON OS PAPÁS DE LEILÍA...
DE COMO FOI TODO O PROCESO!!!
 QUE BEN O PASARON ESTES COCIÑEIR@S!!!
E A RECEITA NON PODÍA SER MÁIS ACERTADA...
A TOD@S... 
ENCÁNTANOS O CHOCOLATE!!!
MOITÍSIMAS GRAZAS CARLOS E MELI,  POR ESTE BISCOITO DELICIOSO!!!
E POLO VÍDEO...
(GUSTOUNOS MOITÍSMO VER O PROCESO DA RECEITA, COMO DÍ ALGÚN COCIÑEIR@AGORA XA O PODE FACER A MIÑA NAI, SOAMENTE TEN QUE VER O VÍDEO!!!)

11 comentarios:

  1. RICO...RICO YO QUERÍA ESTAR EN ESA CLASE ¡CON LO QUE ME GUSTA EL CHOCOLATE!
    SI PODEIS ESCRIBIR LA RECETA LA HARÉ
    LEILIA QUE BIEN TE LO PASAS SE TE NOTA EN LA CARA

    ResponderEliminar
  2. Ola cociñeiriñ@os!
    Ummmm, para lamber os dedos. Eu tamén quixera estar nesa aula para "zamparme" todo o biscoito ou para que tiverades que cortar un anaquiño máis para min.
    Bicos a moreas!

    ResponderEliminar
  3. Ola outra vez cociñeiri@s!
    Antes esquecino, vouvos contar catro cousas sobre a historia do chocolate:

    "A historia do cacao confúndese coa lenda: QUETZALCOATL, protector dos aztecas vendo a falta de alimentos dos homes, viaxa ao país do Fillo do Sol e rouba unha planta que lle ofrece ao seu pobo. Esta árbore é o cacaoteiro, o seu nomre científico "theobroma", significa precisamente alimento dos deuses."

    En realidade o cacao naceu en América Central cos aztecas e maias. Os primeiros usábano, fixádevos do seu valor, como moedas.

    Cara a 1502 Cristóbal Colón é obsequiado cun pouco cacao co que facían unha bebida de sabor amargo que lles pareció realmente desagradable aos nosos antepasados os españois. Posteriormente, unhas monxas de Oaxaca descobren que mesturando o caco con azucre e canela o resultado é exquisito.

    De aí chegou a Europa, en París introduciuno o cardeal Richelieu (1585-1642) -nesa éposa o chocolate era considerado como un medicamento-. Foi o suízo Cailler quen fabricou en 1820 as primeiras tabletas comestibles e Henry Nestlé, si, o da marca que hoxe acostumamos a comprar, foi o que lle incorporou leite ao chocolate sólido.

    ResponderEliminar
  4. NON TIÑAMOS NIN IDEA... SEGURO QUE MAÑÁ, A MÁIS DUN COCIÑEIR@ LLE GUSTA A HISTORIA DO CHOCOLATE. MOITAS GRAZAS POR COMPARTIR CON NÓS O TEU COÑECEMENTO.
    BIQUIÑOS SABROSOS...
    DOS COCIÑEIR@S DE OROSO!!!

    ResponderEliminar
  5. Que boa pinta, eu tratarei de facelo na miña casa, con esas instruccións parece sinxelo.... Ya vos contarei.

    ResponderEliminar
  6. Ola cociñeiriñ@s!

    Agora, ás 8:35, toda a familia (Meli, Pura, Mara, Carlos, Mencía e Leilía, ben Mara está un pouco enfadada e non quere traballar moito) ímosvos escribir un poema de Carlos Fontes, do seu libro "Poemas con piruletas" que fala dos alimentos:

    As árbores alimentan

    Senteime baixo a pereira e deume unha pera.
    Senteime baixo a ameixeira e deume unha ameixa.
    Senteime baixo a figueira e deume un figo.
    Senteime baixo a cerdeira e deume unha cereixa
    Senteime baixo a maceira e deume unha mazá
    Senteime baixo o pexegueiro e deume un pexego.

    Senteime baixo o carballo e deume tanta alegría
    que comín peras, ameixas, figos, cereixas, mazás
    e pexegos todo o día.

    BICOS DE TODOS!!!!!

    ResponderEliminar
  7. COCIÑEIR@S 5 ANOS Cmartes, 24 enero, 2012

    QUE ENERXÍA POLA MAÑÁ!!! PERO... QUE SORTE TEMOS OS COCIÑEIR@S QUE XA TEMOS POEMA PARA O RECITAL!!! XA VEREDES QUE BEN NOS QUEDOU!!
    REDACTORES LEILÍA E ALEJANDROV.

    ResponderEliminar
  8. QUE BUENA PINTA ESE BIZCOCHO!! FELICIDADES LEILIA!!!!

    ResponderEliminar
  9. Ola cociñeiriñ@s|
    Un agasallo de Mencía e Leilía para todos vós.
    Bicos a moreas!

    ResponderEliminar
  10. Ola cociñeiriñ@s!
    Creo que onte me confundín e non metín o enlace, agora si vai:
    Agasallo de Mencía e Leilía para todos vós:

    http://www.youtube.com/watch?v=t45U6WwuE3w&list=HL1327473533&feature=mh_lolz

    Bicos a moreas

    ResponderEliminar
  11. QUE BENNNN MENCÍA,,, AOS COCIÑEIR@S LLES VAI CHIFLAR!!!!! LOGO CHE CONTAMOS, VALE???
    BIQUIÑOS DEZ
    PARA UNHA GRAN POETA!!!!

    ResponderEliminar