jueves, 28 de noviembre de 2013

COCIÑEIR@S... PREGUNTÓNS?

AO RESTAURANTE CHEGARON...
NOVOS ALIMENTOS!!!
ALGÚNS MÁIS COÑECIDOS QUE OUTROS...
- UN ESPIGA NON AMARELA...
COMO SE CHAMARÁ?
XIANA CONTOUNOS QUE  A COLLEU O AVÓ LOLO E SE CHAMA REINA...
POR QUE?
- UNS ALLOS ENORMES TROUXO XOEL...
DE ONDE SERÁN?
 
UN BOTE DE RICA MEL...
QUE A COLLEU EMMA COA SÚA FAMILIA!!!
COMO O FARÍA?
PORÍA ALGUNHA ROUPA ESPECIAL...

@S COCIÑEIR@S NON PARABAN DE OBSERVAR E PREGUNTAR!!!
DESEGUIDA UN DELES DIXO:
- POIDEMOS BUSCAR NA REDE PARA SABER MÁIS...

MANS AO ORDENADOR A BUSCAR AS REPOSTAS DAS...
NOSAS PREGUNTAS!!!
(SE ALGUÉN NOS PODE AXUDAR... NON O DUDE!!! 
AÍNDA TEMOS DÚBIDAS...)
PARABÉNS COCIÑEIR@S POLO VOSO INTERESE EN APRENDER...
E POR NON POÑER LÍMITE AO COÑECEMENTO!!!
MOITÍSISISIMAS GRAZAS FAMILIAS...
POR COMPARTIR UNS ALIMENTOS "ÚNICOS"!!!

11 comentarios:

  1. CANDO EU ERA PEQUENA FACIAMOS UNHA COMPETICÓN PARA VER QUEN CONSEGUÍA ESFOLLAR MÁIS RÁPIDO E ATOPAR A MAIOR CANTIDADE DE ESPIGAS RAIÑAS. ESTAS ESPIGAS SON DE MILLO DO PAÍS XUNTO COAS BRANCAS E BRANCAS E NEGRAS E DAN UNHA FARIÑA.......BOIIIIIIIIÍSIMA.
    E QUE AS AMARELAS SON DE FORA( Francia.....)
    HEI DE PREGUNTARLLE A AVOA LAURA PORQUÉ SE CHAMAN ASÍ QUE EU XA NON ME LEMBRO......
    E ESES ALLOS PARECEN OS QUE SE LLE POÑEN ÓS VAMPIROS PARA QUE NON NOS.......CHUPEN O SANGUE!!!!
    FALANDO DE SANGUE, SABEDES QUE O ALLO É UN DOS MELLORES ALIMENTOS PARA QUE O SANGUE CIRCULE BEN POLAS NOSAS VEAS???
    BIKIÑOS EN ALLADA
    BEA

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. MOITÍSSISIMAS GRAZAS BEA... CANTAS COUSAS SABES!!!
      CANDO AS COMENTEMOS MAÑÁ... XA VEXO A TOD@S @S COCIÑEIR@S QUERENDO ESFOLLAR...
      OS ALLOS SABEMOS QUE SON DE SUÍZA...
      POR CERTO...
      ESPERAMOS A RESPOSTA DE PORQUE É RAÍÑA!!!
      TENOS MOI INTRIGAD@S...
      BIKIÑOS A MOREAS DE ESPIGAS!!!

      Eliminar
  2. A orixe dos allos se mal non recordo é do continente asiático alá cerca da China, pero claro ese tipo en concreto non che sei. Outra curiosidade sobre os allos ademáis da de espantar ós vampiros é que son un antibiótico natural. ALA, A COMER ALLOS!!!

    ResponderEliminar
  3. O COMENTARIO ANTERIOR É MEU QUE CREO QUE ME OLVIDEI DE POR O NOME, UPS!!
    BEA

    ResponderEliminar
  4. Ola cociñeir@s. Xa vexo que seguides cociñando a tope, ata vos atrevedes a facer queixo!!!
    O leite e o millo son dous dos alimentos que máis fáciles son de ver polo mundo adiante. Por certo, ¿sabedes que relación teñen co AREQUIPE e as AREPAS?

    Moitos saudos desde Colombia. Santi.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. COCIÑEIR@S 4 ANOS Cviernes, 29 noviembre, 2013

      NON SABEMOS K SON AREKIPES E A
      REPAS
      TIOSABES
      REDATORAS ICIAECARLA EXIANA

      Eliminar
  5. Con se mel que trouxo Emma mezclámoslle un pouco de cenoura, deixámolo macerar 2 días.... e listo. Xa temos un xarabe para a tos. Con este frio unha cullerada todas as mañás e non hai bechiños que entren no corpo.
    (Esta era a menciña que a avoa de Sabela lle daba ao séu papá cando tusía moito.)

    Moitos bicos para todos.

    Isabel

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. QUE BOA IDEA... PROBAREMOS A VER QUE SAE!!!
      GRACIÑAS POR COMPARTIR...
      BIKIÑOS DE MEL...
      PARA UNHA MAMÁ DEZ!!!

      Eliminar
  6. Eu creo que a mel da colmena de Emma sacouna un Astronauta. O polo menos o traxe debía ser moi parecido. Non vos parece?

    Un saudiño.

    Isabel ...a de Sabela

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. SÍSÍSÍÍ... O LUNS CONFIRMA OU NÉGAO EMMA, JAJJAJAJEJEEJ
      BIKIÑOS DE MEL...

      Eliminar
  7. Ola María, A AVOA DE ICIA TEN OUTRA TEORIA SOBRE A ESPIGA RAIÑA:
    NA NOSA ZONA CHÁMANLLE ASÍ PORQUE ESA COR ERA A DA NOBLEZA E COMO HABÍA MOI POUCAS ESPIGAS DESAS E RAIÑAS TAMÉN HABIA POUCAS...... NEMBARGANTES A ESPIGA DOS CORVOS OU TAMÉN CHAMADA "BURRO" É A NEGRA PORQUE A COR DESES DOUS ANIMAIS É ESA.
    BEA

    ResponderEliminar