lunes, 23 de enero de 2012

E ISTO... QUE É?

OBSERVADE...
 QUE TROUXO HOXE VANESSA!!!
UN ALIMENTO DESCOÑECIDO...
 POLA MAIOR PARTE DOS COCIÑEIR@S!!!
VANESSA E SOFÍA SABÍAN DE QUE SE TRATABA...
ASÍ QUE... 
MANS A OBRA!!!
FIXEMOS UNHA ADIVIÑA E ILUSTRAMOS O ALIMENTO...
XOGAMOS POLO SKYPE COA AULA 9...
GAÑAMOS!!! UN ALIMENTO MOI, MOI... DIFÍCIL!!!
PERO...
SABEDES UNHA COUSA?
NON O DEGUSTAMOS!!!
PORQUE NON SABEMOS COMO SE PREPARA...
ALGUÉN NOS AXUDA?
MOITAS GRAZAS DE ANTEMÁN POLA VOSA COLABORACIÓN.
UN SAÚDO
@S COCIÑEIR@S

6 comentarios:

  1. QUE VEGETAL MÁS BONITO Y VANESA AUN MÁS ES MUY RARO SE COMERÁ HERVIDO CUANDO LO SEPAIS LO COMUNICAIS Y LA PROBARÉ

    ResponderEliminar
  2. Hola Cociñeir@s: le verdura que trajo Vanessa se llama ROMANESCO, es una variedad de la COLIFLOR, es muy rica en vitamina C, se puede cocinar de muchas maneras como la coliflor y el brócoli.
    Y buscando por ahí, encontré una receta de nuestros amigo Karlos Arguiñano

    Receta de romanesco con piñones de Karlos Arguiñano.
    Ingredientes:

    -Para cuatro personas:
    1 romanesco
    2 zanahorias
    2 patatas
    3 dientes de ajo
    100 gr. de panceta ibérica
    50 gr. de piñones
    2 cucharadas de harina
    agua
    aceite virgen extra Hojiblanca
    sal
    perejil picado

    Elaboración:

    Pela las patatas y las zanahorias y trocéalas. Saca los ramilletes del romanesco y pásalos por agua. Pon todo a cocer en la olla rápida con un poco de agua. En 4-5 minutos estará a punto.

    Escurre la verdura (reserva el caldo) y colócala en una fuente resistente al calor.

    Pon un poco de aceite en una cazuela, añade la panceta cortada en taquitos, los dientes de ajo picados finamente y los piñones (reserva unos pocos). Dora todo un poco, agrega la harina y rehógala. Vierte poco a poco el caldo de verduras, sazona y cocina durante unos 5 minutos sin dejar de batir. Espolvorea con perejil picado, mezcla bien y sirve sobre la verdura.

    Gratina en el horno. Mientras tanto, pon los piñones reservados anteriormente en una sartén al fuego y tuéstalos. Retira la fuente del horno, espolvorea la fuente con los piñones y sirve.

    Buen provecho!

    Yo personalmente no la he probado pero la voy a cocinar gratinada y después les contaré.

    ResponderEliminar
  3. MMM... QUE PINTA TEN!! COMA SEMPRE KARLOS TEN RECEITA SABROSA PARA TOD@...
    NÓS TAMÉN IMOLA COCIÑAR... O ÚNICO (POR RAZÓNS TÉCNICAS... DA NOSA COCIÑA ) QUE AO MELLOR VERSIONAMOS ALGO...
    MOITÍSIMAS GRAZAS CELSY, POR AXUDARNOS!!! @S COCIÑEIR@S ESTABAN SEGUROS QUE TAL CUAL (CRUDA) NON SE COMÍA, PERO... TAMPOUCO SABÍAN COMO PREPARALA.

    ResponderEliminar
  4. Ola cociñeiriñ@s!
    Eu só coñecía o romanesco porque teño un amigo que é cociñeiro dun restaurante de un día que estabamos a comer coliflor falounos del. E sabedes, entre outras cousas, polo que é moi coñecido? Non sei se sabedes que as coles producen moitos gases (entre nós, os peidos), pois se comemos esta verdura non os imos ter.
    Que sorte!
    Saúdos a moreas!

    ResponderEliminar
  5. Ola outra vez, hoxe anda coa cabeza nos pés, aquí podedes ver un vídeo sobre alimentos de formas extraordinarias, entre eles o romanesco:

    http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3Duas_HJNAzfw%26feature%3Dplayer_embedded

    ResponderEliminar
  6. QUE CURIOSO... O DO ROMANESCO!!! SEGURO, NON, SEGURÍSIMO QUE AOS COCIÑEIR@S LLES VAI FACER GRACIA, E NON SE VAN A ESQUECER...
    XA VOLO CONTAREI MAÑÁ...
    BIQUIÑOSS

    ResponderEliminar